Z turystyką związana jest od 2000 roku, kiedy rozpoczęła swoją działalność zawodową w branży hotelarskiej. Od 2005 roku kieruje biurem Śląskiej Organizacji Turystycznej, gdzie zajmuje się promocją turystyki oraz marek turystycznych regionu. Inicjatorka Regionalnego Systemu Informacji Turystycznej, którego celem było utworzenie sprawnego systemu informacji turystycznej w skali regionu.

Pomysłodawczyni Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” należącego do pierwszych kulinarnych tras turystycznych w kraju, laureata nagrody Komisji Europejskiej w Konkursie EDEN na Najlepszą Europejską Destynację Turystyczną 2015. Jedna z inicjatorek i autorek koncepcji stworzenia Silesia Convention Bureau działającego na rzecz całego województwa śląskiego oraz realizatorka projektu, który działa od 2023 roku w formule konsorcjum produktowego zrzeszającego podmioty reprezentujące regionalną branżę MICE. Wiceprezes Związku Stowarzyszeń Forum Regionalnych Organizacji Turystycznych.